Over Jolanda

Over mij

Ik ben geboren in 1959 te Delft. Rond mijn 30e begon ik met tekenen en schilderen. In eerste instantie om vast te leggen wat ik zag. Langzamerhand ontwikkelde zich  een interesse voor de kunsten. Ik  volgde de opleiding tot docent tekenen aan de Hogeschool te Rotterdam. Tijdens mijn werkzame leven begeleidde ik mensen met een psychische kwetsbaarheid in hun creatieve proces en gaf schilderworkshops aan volwassenen.

Het portret

Mede door mijn jarenlange ervaring in de psychiatrie ben ik altijd benieuwd naar de psyche van de mens. Wat houdt hem of haar bezig, in wat voor gemoedstoestand verkeert iemand. Mijn streven is dan ook om juist dat element in het portret te benaderen. Tevens heb ik een fascinatie voor de vergankelijkheid en een behoefte om in mijn werk iets melancholisch te leggen. Tijdens het schilderen mag ook het toeval een beetje zijn werk doen. Het is altijd een combinatie van factoren wat het uiteindelijke beeld bepaalt.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen heb ik diverse cursussen gevolgd o.a. bij de Wackersacademie en heb recentelijk de opleiding tot portretschilder gevolgd bij de Portretschool in Amsterdam. Gedurende deze opleiding heb ik vele nieuwe inzichten gekregen en diverse technieken geleerd. Daarbij ben ik me bewust geworden van de onbegrensde mogelijkheden en uitdagingen van het portretschilderen.

Opdrachten

Wil je een keer op atelierbezoek komen of overweeg je om zelf een portret te laten maken, stuur me dan een e-mail. Tijdens een afspraak bespreken we eventuele wensen en mogelijkheden. Bij een opdracht zal ik altijd eerst wat schetsen maken tijdens een poseersessie. Vervolgens maak ik dan diverse foto’s. De opzet is een combinatie van deze twee. Uiteindelijk volgt er dan weer een afspraak en een poseersessie (of meerdere) wat dan resulteert in een eindresultaat dat voor beide partijen naar wens moet zijn.

Contact: jasdessens [@] hotmail.com